Urmareste-ne pe

Cursuri gratuite de salsa si bachata

Cu Scoala de dans Oportunidad, primii pasi sunt usori, amuzanti si de neuitat!Daca primesti indrumarea corecta, dansul este simplu. Foarte simplu. 

Citește mai departe...
Cursuri gratuite de salsa si bachata

Hai hui prin Romania - trei

O calatorie printr-o Romanie a povestilor frumoase, a locurilor de vis, a oamenilor cu suflet. O Romanie fara manele, imbulzeli in trafic si injuraturi. Sase zile, 3250 de kilometri, 21…

Citește mai departe...
Hai hui prin Romania - trei

Hai hui prin Romania - doi

O calatorie printr-o Romanie a povestilor frumoase, a locurilor de vis, a oamenilor cu suflet. O Romanie fara manele, imbulzeli in trafic si injuraturi. Sase zile, 3250 de kilometri, 21…

Citește mai departe...
Hai hui prin Romania - doi

Rock Geambasu

sisters of mercy

Liternet.ro este un site care merita respectul nostru. Totusi, tolereaza si lipsa crasa de cultura prin scrierile publicate. Pacat. Un exemplu trist: articolul "Festivalul care moare - Artmania" semnat de Cristian Geambasu. Nu am nimic nici cu site-ul, nici cu autorul. Nu comentez gusturile. Ceea ce mie imi place este frumos, ceea ce tie iti place este o porcarie. Reciproca este la fel de valabila. Am insa o problema: daca scrii despre o trupa mare, foarte mare, baga doua click-uri si citeste macar ce-ti zice Google. Mai ales daca publici intr-un loc in care cultura conteaza. Mai cu seama daca baietii astia au milioane de fani in toata lumea. In special daca o arzi jurnalist...

Sisters

Articolul despre care vorbim este o recenzie a unui festival de la Sibiu. In functie de placerile proprii, Geambasu a povestit ce a vazut. A scris si despre Sisters of Mercy, una din cele mai influente formatii ale anilor '80 din secolul trecut. Buba! Iata un print screen cu o secventa din articolul publicat de Liternet.ro:

geambasu

Cateva probleme

Dincolo de penibil, autorul explica faptul ca fumul de scena, caracterizat dambovitean "ca la un barbecue cu pastrama de oaie", are menirea sa ascunda "absenta bateristului, suplinita de sintetizatorul care reproducea si sunetul clapelor". Lectie de introducere in istoria muzicala: cu exceptia unei foarte scurte perioade (pe la inceputurile trupei), Sisters of Mercy a functionat mereu cu celebrul Doktor Avalanche, porecla pe care baietii i-au dat-o masinii de ritm. Ma rog, tuturor masinilor de ritm pe care le-au folosit, pentru ca le-au schimbat pe masura ce apareau unele mai performante. Tobarul pe care colaboratorul Liternet nu l-a vazut, nu exista. Nu a existat niciodata. Mai mult: Doktor Avalanche a fost singurul "membru" permanent, alaturi de Eldritch, care a aparut pe toate albumele si in fiecare concert. E usor sa scrii cand nu ai habar. Arunci o "pastrama" de culoare, iei ochii lumi prin vorbe, dar spui enormitati. Domnule, fumul ala era un efect de scena oarecare, nu avea nici o treaba cu altceva, dar pentru asta e nevoie sa te informezi inainte de a scrie. Asta cere timp si bunavointa. Plus profesionalism.

Geambasu loveste din nou

sisters of mercy logo"Sustin ca ei ar canta rock gothic, dar voi sa nu-i credeti". Nu! Nu-l credeti pe autor, pentru ca, din nou, este la ani lumina distanta si nu stie despre ce vorbeste. S.O.M. sustin despre ei urmatorul lucru: "Suntem o trupa de rock'n'roll. Si o trupa pop." Insa pentru a sti acest lucru trebuie sa depui o munca inumana. Adica e necesar sa deschizi site-ul oficial al formatiei si sa citesti primele trei randuri. Ceva imposibil de facut cand esti jurnalist si scrii. Ma intreb cati bani o fi primit autorul pentru suma asta de tampenii adunate pe centimetru patrat. Asta dincolo de faptul ca a scris ca expertul, desi nu are nici cea mai vaga notiune despre subiectul abordat.

Finalul

...nu putea fi decat stupid: "...baietii si-au ratat o cariera remarcabila intre muzica disco si electronica. Ceva intre Modern Talking si Kraftverk". Domnule, Modern Talking nu canta disco. Asta tine tot de cultura muzicala. Dincolo de optiunea personala (grosolania de a pune in aceeasi fraza o voma pop cu o mare trupa), mucozitatile au aterizat in blidul cu fasole din nou. Oamenii astia (Sister, adica) nu canta ca sa vanda, ca sa inteleaga oricine scrie despre pastrama de oaie. Au drumul lor, muzica lor si milioane de fani. Si... nu, nu sunt unul dintre ei. Concluzia este simpla: omul a vazut, nu a inteles o iota, dar are pareri. Pacat. Liternet merita o soarta mai buna, nu astfel de produse care dovedesc dorinta de a impresiona si cam atat. Secventa despre Sisters of Mercy ar fi putut contine un singur rand: "A cantat si o trupa de care n-am auzit. Nu mi-au placut, n-am priceput nimic, n-am ce sa povestesc." Si totul era elegant. Pacat, din nou. Ultima data. Imi cer scuze, n-am mai citit restul articolului. Mi-a fost suficient.

Ne ajutati?

Internetul este plin de astfel de grosolanii. Nu le putem gasi pe toate. Daca o faceti inaintea noastra, folositi cu incredere adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Vom analiza, vom investiga, vom publica. Pentru ca nu suntem atat de batuti in cap pe cat ne cred ei. Pentru ca vrem sa fim tratati cum trebuie!

Foto: sisterswiki.org